REPARATIE & ONDERHOUD

Bandenonderhoud

 

Als iets wordt onderschat, dan is het wel het belang van bandenonderhoud. Banden hebben nu eenmaal niet het eeuwig leven. Ze kunnen beschadigen, scheuren of door weersomstandigheden uitdrogen of juist verzwakken door vorst en vocht. Ben dus verstandig en laat de banden van uw auto, caravan of aanhangwagen jaarlijks controleren voordat uw reis aanvangt. Het risico op een klapband of een “platte” is simpelweg te groot.

 

Bandenspanning
Zijn goede banden dan echt zo belangrijk? Jazeker, want zij leggen het contact met het wegdek. Daarom is naast een goede kwaliteit band ook bandenspanning van belang. Zowel te lage als te hoge bandenspanning zorgt voor minder grip op het wegdek en dit kan leiden tot een langere remweg, een grotere kans op slipgevaar of op een klapband. Wij controleren uw bandenspanning en laten u alleen de weg opgaan als de spanning van de banden klopt. Laat daarom uw banden bij ons controleren. Gewoon even een afspraakje maken. Doen!

Bandenopslag
U kunt bij ons ook uw winterbanden opslaan. Niet iedereen heeft immers ruimte in de schuur, garage of kelder. Wij slaan uw banden op en zorgen voor droge en weerbestendige omstandigheden voor uw banden. Uiteraard verwisselen wij uw banden op uw verzoek. Alles voor een veilige en comfortabele reis met uw caravan.